НОВИНИ


 Диамантено-пробивната техника на DUSS – машини за посветени професионалисти

Люлката на модерната и независима семейна компания FRIEDRICH DUSS Maschinenfabrik се намира в югозападна Германия, в сърцето на Баден-Вюртембергс, Шварцвалд. Всяка една машина DUSS е замислена, проектирана и произведена там.

От работилницата, която изобретателят идеалист Фридрих Дус основава през 1920 г. в Нойбулах за производство на разпределителни табла и трифазни двигатели, се развива малка гъвкава компания с отлична международна репутация.

Многобройни патенти, най -високо качество на продуктите и отлично обслужване в областта на технологиите за пробиване, къртене и диамантено пробиване свидетелстват за това. Водещ фактор за основателя на компанията Фридрих Дюс е да реализира идеите си безусловно и безкомпромисно.

Само шест години след основаването на компанията, през 1926 година, той представя първата електрическа бормашина от DUSS на техническия панаир в Лайпциг. През годините DUSS разработва множество технологични постижения, които днес са нещо естествено за работещите на строителната площадка.a Всички машини DUSS съчетават две важни характеристики: дълъг експлоатационен живот благодарение на изработка с най-високо качество и превъзходна производителност следствие на вложените иновативни технологии. Технологичните знания са съчетани с професионален опит. Използват се най-съвременните материали и производствени процеси.

Пълния текст может да прочетете ТУК


 Новите предизвикателства пред производителите на машини

Предстои Регламент на Европейския парламент и на Съвета относно машиностроителните изделия

  Материалът е подготвен от екипа на „Център за изпитване и европейска сертификация“ ЕООД, гр.Стара Загора

 Един от основните законодателни актове, уреждащи хармонизирането на основните изисквания за здраве и безопасност на машините на ниво ЕС, е Директивата за машините 2006/42/ЕО (ДМ), която е  публикувана на 9.06.2006 г. и влиза в сила на 29.12.2009 г.

Настоящата статия има за цел да предостави обобщена информация на икономическите оператори от сектор машиностроене относно това какво налага преразглеждането на Директива Машини, какви са проблемите при нейното прилагане и как тези проблеми могат да бъдат решени с въвеждането на новия регламент. По този начин, заинтересованите страни ще бъдат своевременно информирани за предстоящите промени в европейското законодателство и ще имат достатъчно време да проучат в детайли новостите, които ги касаят. Предложението за новия регламент и придружаващите доклади са публикувани на официалния сайт на Европейската комисия, източник, използван при съставянето на настоящата статия. Пълния текст может да прочетете ТУК


Австрийски фирми представят иновативни продукти и решения от машиностроенето и металообработката

За трети път Advantage Austria в България организира Австрийски групов щанд на изложението Mach Inno Tech, което ще се проведе от 14 до 17 септември 2021 г. в Интер експо център, София.

В зала 4 участващите австрийски фирми ще представят:

 

Роботизацията, автоматизацията и 3D принтирането представиха бъдещето на индустрията в Интер Експо Център

Maschtech

Участниците в MachTech & InnoTech Expo 2019 демонстрираха възможностите на съвременните технологии. Четири дни, изпълнени с представяне на машини за индустрията от последно поколение, ползотворни бизнес контакти, интригуваща съпътстваща програма и визии за бъдещето на индустрията. В този дух протече 11-ото издание на международния бизнес форум MachTech & InnoTech Expo 2019. От 15 до 18 април в четири изложбени зали на Интер Експо Център най-мащабното издание на форума от създаването му досега създаде професионална платформа за сектора на металообработката и индустриалните технологии.

За повече информация натиснете ТУК


3D принтиране с биополимер - материализирайте въображението си

Herz

От началото на 2015 г. ХЕРЦ ГмбХ откри собствено производство на нишка за 3D принтери, голям дял от което е именно PLA. На пръв поглед - встрани от дейността на ХЕРЦ ГмбХ, която над 55 години е специалист в оборудването за заваряване и термична обработка на пластмаси, това е естествен процес на разширяване производството на пластмасов добавъчен материал за заваряване, в което унгарският офис на ХЕРЦ има дългогодишен опит. Производствената база е позиционирана в унгарския офис, недалеч от Будапеща. Всичко от суровината до лабораторните тестове е подчинено на идеята: Високо и константно качество!

За повече информация натиснете ТУКGF Machining Solutions пионер в технологията за високоскоростно фрезоване (HSM)

Galika

GF Machining Solutions: всичко за вас!

Когато единственото, от което се нуждаете е всичко, добре е да знаете, че има една компания, на която можете да разчитате за цялостни решения и услуги. От машини за електроерозийна обработка (EDM) на световно ниво, лазерно текстуриране и адитивно производство до първокласни фрези и вретена, инструментална екипировка, автоматизация и софтуерни системи - всичко това подкрепено с ненадминато по качеството си обслужване на клиентите. Чрез нашите технологии AgieCharmilles, Microlution, Mikron Mill, Liechti, Step-Tec и System 3R ние ви помагаме да подобрите своята работа и да увеличите конкурентните си преимущества. GF Machining Solutions

За повече информация натиснете ТУК


K 2019 - водещо световно изложение

k04

K 2019, което ще се проведе от 16 до 23 октомври, е напълно разпродадено още преди изтичането на крайния срок за записване. Регистрирани са над 3200 изложители от над 60 страни. Отново преобладават компаниите от Европа, предимно от Германия, Италия, Австрия, Швейцария, Франция, Холандия и Турция, както и от САЩ. В същото време К ясно отразява промените на световния пазар: броят и площите на азиатските компании от няколко години поддържат постоянно високо ниво. Със силно представяне са най-вече Китай, Тайван, Индия, Япония и Южна Корея. Разнообразието и интернационалността на компаниите гарантират, че основните теми на индустрията – преди всичко енергийната, ресурсната и материалната ефективност – ще се разглеждат заедно с темата за специални сегменти.

За повече информация натиснете ТУК


 Мултитехнологична свързаност от Rexroth

Bosch Rexroth демонстрира колко лесно може да се свържат CNC контролни системи с umati и OPC UA. Компанията разчита на отворени стандарти, децентрализирани IoT решения в CNC системите, хидравликата и линейната техника. Чрез разширени софтуерни функции на системата MTX за CNC, Rexroth свързва всички машини и процеси във фабриката на бъдещето. Като най-доброто решение на пазара, той поддържа до 250 CNC оси в 60 канала на хардуер за управление и едновременно интерполира до осем оси на канал. Цифровият близнак, който е интегриран в MTX и разполага с виртуален контролен сървър, може да отключи практически безкрайни възможности за симулация за задвижвания, PLC, CNC и виртуални инструменти.

За повече информация натиснете ТУК