„АТЛАС ТЕХНИК“ ЕООД


atlas

АТЛАС ТЕХНИК ЕООД

 Адрес:

София 1612, п.к. 51
Тел./Факс: 02/ 859 76 81
GSM: 088/ 523 25 95
GSM: 089/ 798 16 69
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.atlas-technik.com

Ръководител:
Александър Попов


За контакти:
Александър Попов

Предмет на дейност: 

• Системи и елементи за линейно водене;
• Търкалящи и плъзгащи лагери;
• Кабеловодещи вериги и системи за енергопод-
веждане;
• Гъвкави кабели;
• Редуктори и моторредуктори;
• Съединители и други компоненти за машиностро-
енето;
• Компоненти и решения за автоматизиране на
манипулирането и захранването.


Пaртньорство с чужди фирми:
Schneeberger, GMN, GRW, Kolbenschmidt -
Permaglide-PAP, NTN, KABELSCHLEPP, Harmonic Drive,
Sumitomo CYCLO, afag, eps, Boellhoff, Fey, Ringspann,
Ziller.


Клиенти:
Машиностроене, Химия, Енергетика, Металургия.

270722 3

Редуктори с максимална възможности за натоварване, подходящи за монтаж в роботи - зъбни редуктори с лагер SHG-2UH/2SO/2SH

Редукторите с лагер от серията SHG са идеални за силно динамично натоварени механизми и детайли, особено при подвижните органи на роботите.

Това е възможно благодарение на лагер с кръстосани ролки, притежаващ голяма прецизност през целия жизнен цикъл и нулева хлабина и голяма коравина при ексцентрично натоварване.

Интегрираният лагер с голяма коравина при ексцентрично натоварване за закрепване на тежки полезни товари без необходимост от допълнително лагеруване, осигурявайки опростен и спестяващ място дизайн. Зъбните предавки SHG-2UH с изходен лагер са с голям диаметър на кухия вал за подвеждане на захранване, валове и кабели за други системи. Скоростите покриват широк диапазон и въртящи моменти и се отличават с дълъг експлоатационен живот, доказан от много години успешна експлоатация.

Пълният текст можете да прочетете ТУК.

270722 2

Нова кабеловодеща верига UNIFLEX ADVANCED 1995 – много повече от иновация

Нашият доказан универсален продукт стана още по-голям - още по-висок, още по- широк и с многостранни възможности за отваряне.

Новата UA1995 продължава успешната история на серията UNIFLEX Advanced – според мотото „мисли мащабно”!

Защото този път помислихме наистина в големи измерения и създадохме много място за всякакви кабели и маркучи. Това е нашият отговор на нуждите на нашите клиенти: в края на краищата модерните машини предоставят повече интегрирани функции, като същевременно подобряват своята производителност.

Това означава и нарастващи изисквания както към кабелите, така и към кабеловодещите вериги. Със своето допълнително пространство, UA1995 е добре подготвенa за бъдещи задачи в индустрията за металорежещи машини – в глобален мащаб. Звената на веригата от четири части могат да се съхраняват и транспортират по начин, който спестява място и са много лесни за инсталиране на място.

Пълният текст можете да прочетете ТУК.

270722 1

Осигуряването на силата на захващане предотвратява изпускането на части

Какво става, когато подаването на сгъстен въздух прекъсне по време на производствения процес? Просто казано, ако грайферът не е оборудван със защитен механизъм, захванатите части ще паднат и може да причинят нежелана щета.

Поради тази причина сега разработихме две допълнителни версии на прецизния грайфер PG 16, включващ механизми за осигуряване на силата на захващане. В случай на повреда в системата за подаване на сгъстен въздух, пружина ще предотврати изпускането на захванатите части.

Пълният текст можете да прочетете ТУК.

09 22

Затворени кабеловодещи вериги от TSUBAKI KABELSCHLEPP

Постоянна защита на кабелите

Край на безпокойството за стружки и замърсяване: затворена кабеловодеща верига UAT1555

Оптимизираният дизайн на затварящите елементи на UAT1555 предлага отлична защита срещу замърсяване и стружки, навлизащи в кабеловодещата верига. Моделът се отличава с висококачествен дизайн и интегрирано шумозаглушаване.

Серията UNIFLEX Advanced предлага надеждни пластмасови кабеловодещи вериги с фиксирани ширини на водачите за кабели. Тези универсални съоръжения от гамата...

Пълният текст можете да прочетете ТУК.

07 22

TUAKA. СЪВЪРШЕНСТВО В ДВИЖЕНИЕ.
Sumitomo Cyclo Drive Германия спечели наградата HERMES AWARD 2022
TUAKA™ - Задвижващи механизми

Перфектното взаимодействие между човек и машина е в основата на цялата работа на компанията. С най-голяма страст и усет към най-големите и най- малките детайли, инженерите извеждат ДНК-то на Sumitomo Drive Technologies на следващото ниво с фамилията продукти TUAKA™.
Добре дошъл TUAKA™. Добре дошли в бъдещето.
Запознайте се с TUAKA™
Изцяло новото семейство иновативни задвижващи механизми на Sumitomo Drive Technologies.

Пълният текст можете да прочетете ТУК.

CIES

Всичко, от което се нуждаете, е… Атлас Техник! 

Металообработващите машини – в частност металорежещи, монтажни машини и роботи, компонентите за тях и фирма Атлас Техник са много тясно свързани помежду си. През изминалите 17 години нашата фирма се утвърди като желан и търсен партньор на елементи и възли за тях.ТУК.

CIES

Компактна алтернатива на кръгова делителна маса 

С помощта на новия LTM-хоризонтален модул (Linear Transport Modul) фирмата Afag създава една транспортна система, подходяща за решения с голяма честота и компактност. Модулът е една алтернатива на класическите кръгли делителни маси и е добре достъпна за опериране от всички посоки. ТУК.